flash Banner

Η αναγκαιότητα για πετυχημένες πωλήσεις - διαπραγματεύσεις. Βελτιώστε τις ικανότητές σας

Η αναγκαιότητα για πετυχημένες πωλήσεις - διαπραγματεύσεις. Βελτιώστε τις ικανότητές σας

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από κάθε άλλη φορά να μάθει κάποιος να κλείνει συμφωνίες, συνεργασίες, δουλειές, παραγγελίες, να διατηρεί ή και να αυξάνει τις πωλήσεις, να χειρίζεται διαφωνίες. Στην κρί... Περισσότερα

Οι πωλήσεις - διαπραγματεύσεις είναι μάθημα που διδάσκεται σε πανεπιστήμια

Οι πωλήσεις - διαπραγματεύσεις είναι μάθημα που διδάσκεται σε πανεπιστήμια

Σήμερα μεγάλα πανεπιστήμια επιχειρησιακών σπουδών του εξωτερικού δημιούργησαν έδρες με αντικείμενο τις πωλήσεις - διαπραγματεύσεις και έχουν καθιερώσει το μάθημα αυτό ως υποχρεωτικό. Περισσότερα

Παρουσίαση στο περιοδικό FRANCHISE BUSINESS PDF  | Εκτύπωση |

(Μάρτιος 2008)

Προκόπης Φούσας – Οικονομολόγος


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FRANCHISE BUSINESS

Ο Όμιλος interlingua, συνεχίζει με επιτυχία το έργο που ξεκίνησε με δυναμισμό πριν 3 δεκαετίες, όταν δημιουργήθηκε το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών. Στην πορεία των ετών, περισσότεροι από 100.000 σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν στις τάξεις του, λαμβάνοντας μια ουσιαστική γνώση στις ξένες γλώσσες, μ’ ένα πρωτοποριακό σύστημα, με πολλές καινοτομίες και πρωτοποριακά προγράμματα.

Ο όμιλος εταιριών interlingua, προσωπικό δημιούργημα του κ. Προκόπη Φούσα, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, με βασική πεποίθηση την αρχή ότι «Όσο καλά και να έχεις τρέξει τα πρώτα χρόνια, αν καθυστερήσεις στα επόμενα, ο στόχος χάνεται» και συμβάλλει στο σύγχρονο επιχειρηματικό «γίγνεσθαι», όχι μόνο με τις επιτυχημένες εκπαιδευτικές της δραστηριότητες, αλλά και με την επιχειρηματική της πρωτοπορία.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θα δούμε ότι ο όμιλος interlingua διατηρεί και επαυξάνει διαρκώς τα χαρακτηριστικά εκείνα που του προσέδωσαν το κύρος, την ποιότητα και τη συνέπεια σε οτιδήποτε αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι πολλές καινοτομίες, όπως τα ειδικά και πρωτότυπα γραμμένα βιβλία, τα βιντεομαθήματα, τα μαθήματα με βιντεοσκόπηση, τα ειδικά μαθήματα για σταθεροποίηση των γνώσεων(consolidation), οι ασκήσεις ξένων γλωσσών με χρήση υπολογιστών, τα slides για ανάπτυξη διαλογικής συζήτησης, το εργαστήριο γλώσσας, η αποκλειστική συνεργασία με καθηγητές πτυχιούχους ανωτάτων σχολών και ο θεσμός του tutor, αποτέλεσαν το στήριγμα για την ανάπτυξή της και την περαιτέρω καταξίωσή της στην ελληνική αγορά, όπου το όνομά έγινε συνώνυμο με τις πλέον παραδεδεγμένες αξίες του χώρου. Παράλληλα η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως αποκλειστικό εξεταστικό Κέντρο για όλη την Ελλάδα στα επαγγελματικά αγγλικά, προσέδωσε στην interlingua και την πλέον επίσημη “σφραγίδα”, κατατάσσοντάς την μεταξύ των πλέον καταξιωμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Φυσικά στην πορεία αυτή, καθοριστική σημασία έχουν τα πλήρη προγράμματα σπουδών τα οποία εφαρμόζονται σε ολιγομελή τμήματα, τα επαγγελματικά αγγλικά σε 16 διαφορετικές ειδικότητες, καθώς και η λειτουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου Έρευνας. Στο Κέντρο αυτό, 40 καθηγητές-συγγραφείς παρακολουθούν όλες τις διεθνείς εξελίξεις στην εκπαίδευση και προτείνουν την εφαρμογή νέων ιδεών που καθιστούν ακόμα πιο ελκυστική την εκπαίδευση και πιο αποτελεσματική τη μεθοδολογία μάθησης.

Σήμερα η interlingua, έχει αναπτυχθεί σ’ ένα πολύπλευρο Όμιλο και μαζί με τα Κέντρα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, έχει στο δυναμικό του εξίσου καταξιωμένες εταιρίες όπως τα Κέντρα Εκμάθησης Πληροφορικής intered, τα Κέντρα Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης interseminar , την μεταφραστική εταιρία intertext, την εκδοτική εταιρία “ Ν. Φούσα και Σία Ε.Ε” , το ΚΕΚΔιεθνής Εκπαίδευση Φούσας ΕΠΕ”, και την εταιρία ανάπτυξης επιχειρήσεων και επιχειρησιακής βελτίωσης B.O.S.

Οι εταιρίες αυτές αποτελούν την πιο δυναμική επαγγελματική προοπτική για δημιουργία μιας επιχείρησης franchise, με όλα τα εχέγγυα ανάπτυξης και επιτυχίας. Η interlingua εισήγαγε το marketing στις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, με το σύστημα εξεύρεσης σπουδαστών ΔΙΑΣ. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακά καινοτόμο σύστημα το οποίο, διασφάλισε και διασφαλίζει τους πολύτιμους πελατειακούς πόρους, την απαραίτητη βάση για τη συνέχεια και την επιτυχία κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η άποψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου κ. Προκόπη Φούσα, είναι καθοριστική. «Η σύγχρονη επιχειρηματικότητα για να επιτύχει αποτελεσματικά, πρέπει να συνοδεύεται και από ένα κατάλληλο σύστημα προώθησης. Αλλιώς οι ιδέες μένουν αναξιοποίητες».

Η παρουσία του Προέδρου, σε κάθε φάση της επιχειρηματικής πορείας της interlingua, είναι καθοριστική για ένα απλό λόγο. Συνδυάζει αρμονικά το όραμα με το ρεαλισμό και ως επιχειρησιακός ηγέτης, συγχρονίζει αποτελεσματικά ένα σύνολο καταξιωμένων στελεχών, τα οποία συγκροτούν τον κορμό και τη ραχοκοκαλιά του Ομίλου. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς μιας και ο κ. Φούσας πιστεύει ακράδαντα πως «Κέντρο της επιχείρησης είναι τα στελέχη της».

Πράγματι ο Όμιλος θεωρεί τους συνεργάτες του ως το πολυτιμότερο κεφάλαιο της ανάπτυξης, εγκαθιδρύοντας σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας, με ειλικρίνεια, συστηματική δουλειά και προσανατολισμό στο αποτέλεσμα και όχι μόνο αυτό. Εφαρμόζει με θρησκευτική προσήλωση την αρχή «για να επιτύχεις πρέπει να ακούς τους άλλους και να αξιοποιείς στο maximum τις δυνατότητες των συνεργατών σου».

Η επιτυχημένη πορεία της interlingua, έκανε πολλούς να θελήσουν να συμμετάσχουν ως επενδυτές στην επέκτασή της και σε άλλες -πλην κέντρου- περιοχές. Η ζήτηση αυτή καθόρισε την επέκταση του Ομίλου, η οποία πλέον ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη. Για να καλύψει όμως τις ανάγκες του σε managers, ώστε να λειτουργήσουν τις νέες εκπαιδευτικές επιχειρήσεις με αποδοτικό και προσοδοφόρο τρόπο, για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της interlingua, υπήρξε και πάλι μία καινοτόμος πρωτοβουλία.

Ο ίδρυτής του Ομίλου, με την πολύχρονη εμπειρία του ως σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων, ως εισηγητής σε πλήθος επιχειρηματικών σεμιναρίων και ως εμπορικός διευθυντής επιτυχημένων επιχειρήσεων, δημιούργησε μια ουσιαστική σχολή Διοίκησης, η οποία δίδαξε πολλά στελέχη αλλά και υποψήφιους επενδυτές, για τους τρόπους και τις τεχνικές των πωλήσεων, των διαπραγματεύσεων, της κοστολόγησης, της παρότρυνσης και κατεύθυνσης του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και του σύγχρονου επιχειρηματικού σχεδιασμού (business plan).

Η μεθοδολογία που επιλέχθηκε για την εξάπλωση της interlingua, ήταν η ανάπτυξη μέσω franchise, μ’ ένα επενδυτικό “πακέτο”, που ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες του κάθε υποψήφιου franchisee στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σήμερα, 100 εκπαιδευτικές μονάδες κυρίως στις ξένες γλώσσες και την πληροφορική, όλες με Πιστοποίηση ISO 9001:2000, μεταφέρουν την τεχνογνωσία και τις μεθόδους του Ομίλου σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μιλώντας για συστήματα, δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε σε κάποια από αυτά, τα οποία διαμορφώνουν το κύριο πλαίσιο και τον κορμό της επιχειρηματικής επιτυχίας, όπως είναι τα συστήματα εξεύρεσης σπουδαστών, υποστήριξης των franchisees, business plan, οργάνωσης και αξιοποίησης των τελευταίων εξελίξεων στην τεχνολογία.

Βασικό προαπαιτούμενο για μια επιτυχημένη πολιτική franchise, είναι η υποστήριξη του δικτύου. Και σ’ αυτόν τον τομέα η interlingua δείχνει το ποιοτικό δείγμα γραφής της. Η υποστήριξη δεν αποτελεί μία υπόσχεση η οποία δίδεται πριν την υπογραφή της σύμβασης και ξεχνιέται μετά. Αποτελεί συγκεκριμένη διαδικασία, την οποία υλοποιεί ένας μεγάλος αριθμός άριστα εκπαιδευμένων στελεχών του Ομίλου, τα οποία αντιμετωπίζουν τον κάθε franchisee, από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας ως ένα εν δυνάμει επιτυχημένο επιχειρηματία.

Ο Όμιλος interlingua, το franchise το αναπτύσσει, όχι για την ψυχρή ευημερία των δεικτών κερδοφορίας που παρουσιάζει η εταιρία, αλλά για πολύ σημαντικότερους λόγους. Φιλοδοξεί να περάσει γνώση των ξένων γλωσσών και της πληροφορικής σε όσο το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές, μεταλαμπαδεύοντας τα “μυστικά” της επιχειρηματικής επιτυχίας σε νέους, φιλόδοξους ανθρώπους, που θέλουν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση, χωρίς τους κινδύνους ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε νέο πρωτοεμφανιζόμενο επιχειρηματικό εγχείρημα.

Για τον λόγο αυτόν, δεν αρκεί μόνο να διαθέτει ένας υποψήφιος επενδυτής το απαραίτητο κεφάλαιο για να μπορεί να γίνει franchisee στον συγκεκριμένο τομέα στον οποίο πιστεύει ότι θα αποδώσει. Στον τομέα αυτόν, ο Όμιλος εφαρμόζει μια ειδική διαδικασία εντοπισμού των ικανοτήτων του υποψηφίου franchisee και μελετά μαζί του μια ολοκληρωμένη κατεύθυνση επαγγελματικής προοπτικής.

Στην πορεία ανάπτυξης της interlingua, επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κάποιοι υποψήφιοι επενδυτές παροτρύνθηκαν να στραφούν σε άλλη κατηγορία franchise, επειδή διαπιστώθηκε ότι εκεί θα απέδιδαν πολύ περισσότερο. Για να είσαι σε θέση να προσφέρεις αυτή την ιδιαίτερα συμφέρουσα για τον υποψήφιο franchisee υπηρεσία, πρέπει ως επιχείρηση να είσαι οικονομικά υγιής, αλλά και να σέβεσαι απόλυτα τα όνειρα, τις επιδιώξεις και την εμπιστοσύνη που σου δείχνουν εκείνοι που σε πλησιάζουν”.

Τα οφέλη για κάποιον που επιθυμεί να επενδύσει στην εκπαίδευση, αποκτώντας ένα από τα franchise του Ομίλου, είναι και πολλά και σημαντικά. Αρκεί να αναφερθεί ότι το franchise στην εκπαίδευση δεν απαιτεί ο επενδυτής να είναι εκπαιδευτικός. Έτσι και αλλιώς τα καθήκοντά του στη νέα επιχείρηση θα είναι αμιγώς διοικητικά γιατί με βάση το οργανωτικό μας πλαίσιο υπάρχει και Διευθυντής Σπουδών και φυσικά πολλοί καθηγητές. Η επιχείρηση δεν επηρεάζεται από συγκυρίες της αγοράς, δεν χρειάζεται κανενός είδους αποθεματοποίηση, η οποία υπάρχει ως προαπαιτούμενο σε άλλους επενδυτικούς κλάδους. Συγχρόνως σέβεται απόλυτα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και την ανάγκη ύπαρξης ελεύθερου χρόνου, με διακοπές τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι, ενώ συμβαδίζει απόλυτα με την κοινωνική καταξίωση.

Με όραμα και συνέπεια, με προσπάθεια και εμπιστοσύνη, με ορθολογισμό και φαντασία, με επιτυχία και συνέχεια, ο Όμιλος interlingua συνεχίζει τη συνεπή και αθόρυβα επιτυχημένη εκπαιδευτική του πορεία. Παράλληλα, ασκεί με υπευθυνότητα το ρόλο του καθοδηγητή σε θέματα επιχειρηματικότητας, management, διαπραγμάτευσης και αποτελεσματικότητας, δίνοντας γνώση, εμπειρία και επενδυτικές ευκαιρίες σε υποψήφιους franchisees, οι οποίοι από την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς του franchisor, απολαμβάνουν την επιτυχία της επιλογής τους.


 
@